OUTOPIA
historia

Outopia-Outokummun utopiapäivät on poikkitaiteellinen koko perheen kesätapahtuma Outokummussa Kyykerin kylätalolla. Idea tapahtumasta on peräisin outokumpulaiselta kulttuurivaikuttaja Anja Karhapäältä.

Varsinainen perustava kokous pidettiin 28.10.2010, missä olivat mukana kylätalon hankekoordinaattori Merja Pääkkönen, kirjailija Kari Tahvanainen, kuvataiteilija Eija Kokko ja luokanopettaja Anja Karhapää.
Kaikilla oli kihelmöivä kutina, että jotain uutta, outoa ja utopistista oltiin tekemässä. Tarvittiin vielä monta kokousta, ennen kuin oltiin valmiita.


Outopia polkaistiin sitten kunnolla käyntiin 18.6.2011 Outokummun Taideyhdistyksen ja Pohjois-Karjalan kirjailijayhdistys Ukrin yhteistyönä. Mukana olivat Kyykerin kylätalon toimijat esim. työpajat, Ensikoti, mielenterveysseura Välke ja Martat. Merkittävänä tukena tapahtuman toteutumisessa oli Outokummun kulttuuritoimi. 

Outokummun Taideyhdistys pystytti kesä-heinäkuuksi kylätalolle utopia-aiheisen taidenäyttelyn, mihin osallistui 20 jäsentä töillään. Mukana oli maalauksia, veistoksia ja tilateoksia. Näyttely oli avoinna yleisölle päätapahtumasta heinäkuun loppuun.  Outopia-päiviin sisältyi kesäkuun alussa myös lasten taideleiri, jolloin pihamaalle työstettiin suurikokoinen yhteismaalaus Mielikuvitusmaa. 

Ukri järjesti keväällä 2011 Utopos-kirjoituskilpailun, missä oli sarjat lapsille, nuorille ja aikuisille. Kilpailun tulokset julkistettiin Outopian päätapahtumassa 18.6. Päiviin sisältyi myös Ukrin järjestämä  omakustannematinea, minkä yhteydessä Kari Tahvanainen luennoi omakustantamisen mahdollisuuksista.

Outopia sisältää sanan ja kuvan lisäksi musiikkia, pienimuotoista teatteria, sirkusta, tanssia, ruokaa ja leikkimielisiä kilpailuja. Valitaan vuoden oudoin ja kun entisellä koululla ollaan, pihakilpailuksi sopii karttakepin heitto. Pukeutua saa karnevaaliasuun, mutta se ei ole pakollista. Outopiasta on tarkoitus tehdä jokavuotinen ja laajeneva kesäinen tapahtuma Outokumpuun.


> ETUSIVU          
> KUVAGALLERIA
> KULTTUURITOIMI
> KYYKERIN KYLÄTALO
> UKRI RY
> OUTOPIA HISTORIA
Outokummun taideyhdistys ry
Kyykerinkatu 32
83500 OUTOKUMPU
päivitetty 27.2.2017
©outopia 2017